Ontdek
Ons verhaal

Groepsfoto HR

'Proeven van pure eenvoud'. Daar staan we voor.

Bij ons mag en kan je zijn wie je bent. En dat vertellen we je hier graag in ons verhaal.

Sonia, medewerkster in 't Hof
'Klanten bedienen vind ik het allerleukste'

Elke week op vrijdag werk ik in 't Hof. Een hele dag!

Klanten bedienen doe ik dan het liefste omdat onze klanten allemaal zo vriendelijk zijn. Ik vraag dan aan de klanten wat ze willen bestellen en ik neem hun bestelling op met mijn tablet. De bestelling gaat dan recht naar de keuken.

Ik maak ook altijd het witloofslaatje voor bij de croques. Het is ons eigen recept met witloof, appeltjes, rozijntjes en vinaigrette.

Ik vind het ook heel fijn om met Hilde en Leen te kunnen werken. Dankzij hen heb ik al veel nieuwe dingen geleerd.

Hilde, oprichtster en bezielster van 't Hof
Ode aan 'ons moe'

't Hof begon lang geleden als 'Het Hof van Vlaanderen', de winkel en herberg van mijn grootmoeder, 'ons moe' Gusta.

Als kind luisterde ik al nieuwsgierig naar haar verhalen over de suiker, bloem, cichorei, wol, soda die ze verkocht in haar winkeltje. Ze vertelde over hoe de vaten Aarschotse Bruine en Forto werden binnengerold door het kelderluik en dat er als frisdrank alleen maar witte of gele limonade was, over de aardbeien- en erwtenmarkt op het dorpspleintje, over hoe de uitbetaling in de herberg gebeurde en over de ambiance wanneer zij en haar broer op de piano speelden en iedereen meezong tussen pot en pint.

Ook nadat de herberg en winkel sloten, bleef haar huis de zoete inval en schoof iedereen mee aan tafel.

Ik droomde ervan om opnieuw de winkel en herberg te openen en net zoals ons moe een plek te creëren waar je mag en kan zijn wie je bent, waar je kan binnenlopen en een klapke doen. Vanuit die droom richtte ik vzw 't Hof op en ik ben zo dankbaar dat sindsdien zoveel mensen hebben meegeholpen om mee te bouwen aan 't Hof.

Anne, vrijwilligster in 't Hof
'Voldoening is de fijnste beloning'

Als vrijwilligster steek ik graag regelmatig een handje toe in 't Hof. Het samenwerken met de medewerkers, hen zien genieten van hun eigen taken, hun sterktes naar buiten brengen...

Het is fijn deze ervaring op te doen. 'Voldoening' is de fijnste beloning die ik hiervoor mag ontvangen.


Hanne, Coördinator van Apojo Actief
''t Hof, daar zijn we echt trots op'

In Apojo Actief gaan we ervoor om voor elke cliënt een zo ideaal mogelijke dagbesteding uit te werken. En het was een droom om zo'n project als 't Hof in ons aanbod te kunnen opnemen.

Het is toch fantastisch dat onze cliënten de kans krijgen om te stralen in de herberg, de keuken en de winkel. Ze bedienen de klanten met een grote glimlach, werken geconcentreerd aan de voorbereidingen in de keuken, zorgen ervoor dat alles netjes klaarstaat om de klanten te kunnen ontvangen... We zien elke dag hoeveel voldoening het hen geeft om in 't Hof te kunnen werken.

En daarom zijn we ongelooflijk fier over de samenwerking die we met 't Hof hebben kunnen uitbouwen.

Bart, medewerker van 't Hof
'Het leukste is dat mensen de cake die ik zelf gemaakt heb, komen kopen...'

Voor mij is 't Hof echt heel belangrijk.

Het is echt zalig om bij het warme weer samen met je collega's de dranktoog te kunnen vullen. Dat is echt heel lekker fris. Of we gaan in de garage met een muziekje op de drankflesjes sorteren.

We staan altijd klaar voor de klanten omdat we willen dat de klanten gelukkig zijn en terugkomen. Je merkt dat veel mensen terugkomen en dat ze je leren kennen. Zo heb ik al heel veel nieuwe mensen leren kennen.

We vinden het zo erg dat Bart overleed net na we hem hadden geïnterviewd voor onze website. Omdat hij zo graag gezien werd door ons en onze klanten, willen we graag zijn stukje hier bewaren als hommage aan wie hij was...

Kriebelt het na het lezen van deze verhalen om ook vrijwilliger te worden in 't Hof?
Of zoek je een fijne stageplaats?

Neem dan zeker contact met ons op! We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.